Parasailing in Nederland

Leuk voor Jong & Oud !

Parasailing Scheveningen is makkelijk te vinden, je stapt in bij ons in de 2e binnenhaven in Scheveningen. De opstapplaats is aan de steiger. Parasailen kan je Individueel, Tandem of Triple beleven of in groepsvorm doen. Als er meerdere mensen zijn opgestapt die een parasailing vlucht willen maken, wordt er eerst een instructie gegeven. Alle passagiers nemen achter in de boot plaats in een open rondzit voor 12 personen op aanwijzing van één van onze crewleden. Als de boot ver genoeg op de Noordzee is gaat de eerste persoon (of personen bij een tandem vlucht) de lucht in, vastgehaakt aan de lijn van de lier.  Uiteindelijk brengt deze lier jou door het inhalen van de lijn weer teug op het achterdek van onze boot. Volg hierbij altijd de instructies van onze crewleden op. Na de vlucht neem je weer je zitplaats in.

Iedereen is verplicht om tijdens het parasailen een drijfvest te dragen en geen losse en/of waardevolle spullen bij zich te hebben. Als alle deelnemers geweest zijn, vaart de boot terug naar de Haven van Scheveningen.

Onze Parachute is gemaakt door:

waterbird

Wij brengen u naar ongekende hoogte, waarbij u kunt genieten van een fenomenaal uitzicht en een ongekende stilte en rust in de lucht. Na deze vlucht keert u ook weer terug op dit achterdek. Hierbij maken wij gebruik van moderne en gekeurde materialen. Dus parasailen is een zeer veilige manier van spannende ontspanning Om te kunnen parasailen heeft u verder geen ervaring nodig. Parasailen is mogelijk voor de leeftijdsgroepen van 8 tot 88 jaar. Bij jongere kinderen kan dit onder begeleiding van een van de ouders. Dus wilt u een onvergetelijke ervaring met een wijds uitzicht, bij goed zicht zelfs tot Den Haag of Rotterdam, neem dan contact op voor een een afspraak voor een vlucht !

Ontvang bij iedere vlucht een origineel Parasail Certificaat

Parasailing Scheveningen

Parasailing certificaat

Vraag & Antwoord | FAQ

1Is parasailing een gevaarlijke activiteit?
Aan het beoefenen van bijna alle actieve sporten zijn er potentiele risico’s op blessures of verwondingen. Indien bij parasailing alle veligheidsvoorzieningen, bepalingen en uitrusting in acht worden genomen en met een bemanning die als eerste prioriteit heeft de veiligheid van de passagiers, zijn de risico’s tot een minimum beperkt. Parasailing is een spannende en avontuurlijke activiteit.
2Zijn er leeftijds- en gewichtseisen om te parasailen?
Van de pasasailer wordt een bepaald verantwoordelijkheidsinzicht/gedrag gevraagd, wij hanteren een minimale leeftijd van 10 jaar. Kinderen jonger dan 15 jaar mogen alleen samen met een volwassene een tandemvlucht maken, waarbij het onderlinge gewichtsverschil maximaal 25/30 kilogram mag zijn. Minderjarigen dienen de ‘Eigen verklaring en disclaimer‘ door hun ouder of voogd te laten ondertekenen. Parasailing is bij een goede fysieke en mentale gesteldheid niet aan een bepaalde maximale leeftijd gebonden. Voor een enkele- of solovlucht hanteren wij een minimum gewicht van 50 kilo en een maximum gewicht van 130 kilo.
3Moet je kunnen zwemmen of worden we nat?
Nee, in principe niet als alles goed gaat, zowel de start als de landing is vanaf het achterdek van onze parasailing boot. Indien het weer gunstig is kunnen wij op verzoek eventueel een “dipping” doen. Iedereen die gaat parasailen krijgt uit voorzorg een zwemvest aan mocht de parasailer om welke reden dan ook toch in het water belanden. Incidenteel komt het voor dat passagiers in de boot te maken krijgen met opspattend boegwater. Een badhanddoek meenemen kan daarom geen kwaad. Bij mooi weer en voldoende tijd over kan er op verzoek een korte stop om even te zwemmen worden ingelast.
4Moet ik reserveren en is een reservering te verzetten.?
Ja en Nee ! Je kan ons altijd bellen of er plek is.... Ja, reserveren is verplicht en moet minimaal 48 uur voor de datum/vertrektijd worden gedaan. Het weer is altijd een onzekere factor betreffende het definitief wel of niet door kunnen gaan van de parasailing vlucht, ons advies is dan ook gebruik de eerste mogelijkheid die uitkomt / het toelaat om te parasailen en reserveer die! Dan blijft er tijd/ruimte voor een nieuwe reservering, indien de gereserveerde parasailing vlucht moet worden afgelast. Het is mogelijk de reservering tot 48 uur voor vertrek te annuleren en weer een nieuwe reservering te doen. Deelnemers die geen gebruik maken van hun reservering voor deelname, of niet op tijd verschijnen voor vertrek kunnen geen aanspraak maken op restitutie of een nieuwe reservering.
5Wat gebeurt er als de parasaillijn breekt.
Een lijnbreuk komt maar zeer zelden voor, ook de lijn is onderdeel van de dagelijkse inspectie, mocht echter door een combinatie van onvoorspelbare factoren toch een lijnbreuk optreden dan komt de parasailer zwevend aan de parachute in het water van de Noordzee terecht. De vorm en aard van de parachute zorgt ervoor dat deze nooit op/over de parasailer in het water valt. Uit voorzorg en als voorschrift varen onze bemanningsleden altijd op een afstand van minimaal drie maal de hoogte van de parasailer langs de Kust om een zachte landing in het water te garanderen. Indien de lijn breekt zijn wij op maximaal 150 meter afstand van de Parasiler en binnen de kortste tijd is de parasailer en de parachute terug aan boord.